Cockerqueen's Gugelhupf är till salu då familjen har fått ändrade förhållanden. Nicke är en otrolig social och lättlärd kille på 9 månader, rumsren och lydnadstränad. Han är ingen problemhund. Nicke bor idag några mil utanför Örnsköldsvik. Vid intresse hör av er till Nickes nuvarande ägare Maria Westling 070-6710332 eller till mig så förmedlar jag vidare.

 

20/8

Nu var det ett tag sedan vi skrev lite här på sidan. Men nu har Oliver fått en egen familj och jag har fattat beslutet att även sälja Måna så nu har även hon flyttat. Hon skall bo hos sin nya familj på prov i en månad så vi får se hur det går. Oskar är och provbor hos sin ev. fodervärd och som det ser ut nu så fungerar det jättebra.

Sedan den glädjande nyheten är att lille Sam flyttar tillbaka igen, en helt underbar liten kille som min dotter uppfostrat så bra. Tyvärr så fungerade det inte med mitt yngsta barnbarn då hon var så avundsjuk, men jag är jätteglad då Sam var den hanen jag ville behålla. Det var därför han fick bo hos min dotter då jag inte ville ha så många hundar hemma, men detta har ju löst sig nu då några har flyttat. Lilla Ofelia har varit här på ett kort besök, hon har även gjort utställningsdebut på en inofficiell utställning nere i Malmö där hon blev BIR-valp och slutade som BIS-4a! Även Milo har varit i farten och har nu sin första 1a i rallylydnad och godkänd anlagsklass i viltspår. När det gäller valpar här hemma så ligger vi lite lågt, så kanske någon gång under nästa år.

En svart tik från mig försvann från sin ägare 14 juli och ingen har sett henne! Snälla, ni som bor runt Ängelholm - håll koll om ni ser en svart nerklippt tik så kontakta mig! Tele/fax: 0613-30561 mobil: 0733-914885

 

6/7

Ja nu var det ett tag sedan sidan uppdaterades men så kan det vara när det är mycket att tänka på. Vi har varit på dubbelutställning i Härnösand och Sundsvall. Första dagen blev Case BIM-valp och andra dagen kom han 2a i klassen. Jag ställde även Måna och detta tyckte hon inte var kul så det slutade med ett VG. Vi har även tagit en tripp till Gällevare där Case ställdes första gången i juniorklass, 9 månader och 1 vecka gammal. Det var mycket hopp och studs men han tyckte det var roligt. Han fick excellent och CK vilket jag är nöjd med. På resan var även Rune och Olivia med och alla tre skötte sig mycket bra i bilen på vår långa resa. Våra planer just nu är att vi skall tillbringa all tid vi kan i skogen och träna på våra spår. Hundarna får vara hundar och bada och skita ner sig som de vill. Linnea har just nu avslutat sitt löp men ingen parning var inplanerad vilket jag tycker är mycket skönt. Rapporter från valparnas nya hem är att det går bra med alla.


Midnattssolen!

 

18/5

Vi har börjat gå lite träningsspår för Case och Måna. Hon behöver få lite mer fokusering på vad hon skall göra men Case går mycket bra i sina spår. Några få utställningar har vi också planerat in i sommar. Det finns nya bilder på Case samt en ny bild på Olivia. Orvar har nu också flyttat till sitt nya hem och vi önskar lycka till. Sam åker först den 10/6 och kvar till salu är nu bara Oliver.


Oliver är en jättemysig kille på 10 veckor som söker ett eget hem! - Ta en närmare titt här!

 

20/4

Valparna närmar sig nu 7 veckor. Ofelia skall flytta till Sorsele och ha kvar sitt namn, Olle flyttar till Kungsbacka och skall då heta Sam, Olivia stannar här och behåller sitt namn. Oliver och Orvar är det inte helt klar med än... vi får se vad som händer i helgen.

Måna och Case har nu klarat av sin utställningsdebut på SSRK i Sundsvall. Case slog till med att bli BIM-valp! Kritik: 7 mån välbyggd hanvalp byggd på vackra linjer, välformat huvud med mörka vackra ögon, fint djup i nospartiet, välplacerade öron med bra längd, vacker hals o fin mjuk övergång i en korrekt stram överlinje, harmoniska vinklar fram o bak, välformad bröstkorg, fint förbröst, härliga lår, låga fina hasor, utm. benstomme, nyttjar svansen väl, lovande päls, rör sig med fin stil i steget, härligt temperament o välvisad. Och Måna slog till direkt på sin debut med CK och 3a i juniorklassen! Jag är mycket nöjd med hur hundarna uppförde sig då detta var första gången bland så många hundar och människor, samt ingen koppelträning innan.

 

10/4

Nu är valparna 5 veckor, tiden går så fort. De busar och leker, äter med god aptit. Till helgen ska Case och Måna göra debut på utställningen i Sundsvall. Vi väntar nu på att den sista snön skall försvinna så vi kan börja med våra spår igen, dessa har jag saknat hela vintern.

 

28/3

Nu är valparna redan 3 veckor. De har öppnat sina ögon och har fått flytta till större hage då valplådan blev för trång och ointressant. De har även fått små smakportioner av annan mat. Som det ser ut just nu har vi 1 ev. 2 hanar till salu. Vilken av tikarna som skall stanna är inte bestämt än. Gällande övriga hundar så är allt bara bra och troligen är Måna på väg in i sitt första löp. Debut i Sundsvall för Måna och Case i mitten av april, vi får se hur detta nu skall gå då jag nästan aldrig har mina hundar i koppel.

 

7/3 Måndagen den 5/3 på dag 61 föddes Riddicks och Lillemors valpar! Först kom den blå tiken Olivia kl. 18:45, vikt 306 g. Sedan kom Oliver kl. 19:28, vikt 336 g, han är mycket mörk på sin rygg. Efter detta kom Olle kl. 21:00 med en vikt på 336 g, även han blå med en blixt på sin rygg. Kl. 21:25 kom Orvar som är en orange hane, hans vikt var 325 g. Sist kl. 22:26 kom lilltjejen Ofelia som även hon var orange med en vikt på 265 g.
Lillemor började med att matstrejka på dag 60, då ringde jag till min vän Camilla som aldrig tidigare varit med på en valpning och gärna ville uppleva detta. Hon kom kl. 22:30 men några valpar blev det inte under natten, så på dagen passade vi på att ta ut de övriga i skogen. Camilla for hem en stund över dagen och när hon kom tillbaka så började Lillemor må illa och ville ut hela tiden. När det sedan var dags för första valpen att se kvällens ljus ville hon inte ligga i sin nya fina valplåda, utan i min säng och soffan var bättre. Det slutade med att första valpen kom på golvet och hon tyckte den var jätteäcklig! Men när sedan valp nr 2 kom så blev hon plötsligt en underbar mamma som ville ta hand om sina små. Det var en lugn och rofylld valpning som Lillemor skötte mycket bra, hon var lite orolig under första natten och ville ut många gånger, för att några moderkakor blev kvar, men nu är allt bara bra och valparna har redan ökat mellan 25-30 gram.

Monday, the 5th on day 61, Riddicks and Lillemors puppies were born! First came the blue bitch Olivia at 6:45 pm, weight 306 g. Then came Oliver at 7:28 pm, weight 336 g, he is very dark on his back. After this, Olle came at 9:00 pm with a weight of 336 g, although he is blue with a lightning bolt on his back. At 9:25 pm came Orvar which is an orange male, his weight was 325 g. At last at 10:26 pm came the little girl Ofelia, also orange with a weight of 265 g.
Lillemor started with the food strike on day 60, when I called my friend Camilla who have never been on a whelping and wanted to experience this. She arrived at 11:30 pm but nothing happened overnight, so the day after we took the opportunity to take out the rest of the gang to the forest. Camilla went home for a while during the day and when she came back Lillemor began to feel ill and wanted out all the time. When it was time for the first puppy to see the evening light, she didn't want to be in the nice new puppy crate, as my bed and the couch was better. It ended with the first puppy on the floor and she thought it was really disgusting! But when the puppy No. 2 came, she was suddenly a wonderful mother who wanted to take care of their young. It was a peaceful and tranquil whelping that Lillemor handled very well, she was a bit worried during the night and wanted out many times, some placentas were left, but now everything is just fine and the puppies have already increased between 25-30 grams.

 

4/3

Nu börjar det närma sig valpningen, Lillemor är på dag 60 idag. Hennes frukost kom upp lika fort som den kom ner och hon vill gärna ut och bara ligga i snön för att kyla ner sig. Hon har inte börjat att tempa ner än så det kanske tar några dagar till eller så kommer de om något dygn. Vi väntar nu med spänning att de små liven skall se dagens ljus eller nattens mörker. Allt är förberett och klart i valprummet, det skall bli intressant att se om hon tänker valpa i sin låda eller om hon är som sin mamma och vill att första valpen skall komma i min säng, det har ju hänt mig några gånger tidigare med flera av mina tikar, men vad gör det, det är ju bara att bädda rent igen. När det gäller övriga 4 hundar så är allt bara bra med dem. Case växer som han skall men jag kunde önska att Måna blir lite större, bara att vänta och se vad som händer med henne. Nu väntar vi på att snön skall försvinna så vi kan börja lägga lite spår igen, några få utställningar har vi även planerat in så får vi se hur vi gör med dessa, det är ju så mycket som skall stämma om vi skall kunna åka iväg. Nästa uppdatering kommer när vi har fått våra valpar.

 

2/2 Min underbara Lillemor är parad med härliga Riddick! Igår var Lillemor på ultraljud och vi kunde se 6 valpar! Så nu väntar vi en spännande kombination med valpar i mars! LÄS HÄR

My wonderful Lillemor is mated with lovely Riddick! Yesterday Lillemor had an ultrasound and we could see six puppies! So now we are waiting for an exciting combination of puppies in March! LOOK HERE

 

16/1 Lillemor har DNA-testats FN fri! Vi planerar en kull valpar i en spännande kombination med Lillemor. Mer info kommer framöver.
Tog med kameran ut en dag så några vinterbilder finns i galleri 36.

2011

 

© * Kennel Cockerqueen's *