29/12 Idag gratulerar vi Linnea på 4-årsdagen! Ett glädjande besked är att Lillemor är optigentestad normal för prcd-PRA och vi planerar nu en spännande kombination med förhoppningsvis valpar i mars! Och så önskas alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

20/12

Vår älskade Moa fick somna in igår... Moa, jag kommer aldrig mer att få titta in i dina bruna rådjursögon, vem skall nu markera när räven eller rådjuren kommer. En duktigare spårhund kommer jag nog aldrig att få igen, du spårade skadat vilt och även kvigor som var på rymmen. Att fatta beslutet att ta bort dig var jättesvårt, men vi ville minnas dig när du var någorlunda pigg. Det sista du fick göra var att springa runt på utsidan i all snö som du älskade att göra, så mitt beslut att låta dig somna in här hemma var det bästa jag kunde göra för dig. Stort tack till min veterinär som kom hem hit i stillhet. Nu skall du få vila i frid i din nya röda filt begravd vid vår sjö. Jag kommer att minnas hur du la dina tassar runt min hals, som ett sista farväl innan du la dig till ro. Tack Moa för alla fina vänner du givit mig. TACK hjärtat för alla fina år vi fått tillsammans! Moa, du var och kommer alltid att vara The Cockerqueen, husse kallade dig alltid för drottningen och ingen kan ta den platsen. Selma, Saga, Nora och Jack möter dig på andra sidan...

 

18/11

Glädjande besked är att våran Lillemor har A-höfter. Milo och Trixie har varit på utställning, båda med strålande kritik. Trixie 2a med HP med kritik: "Vältecknad tik med underbart temperament, vackert huvud och uttryck, bra hals och rygglinje, utm. front, välvinklad bak, väl ansatt svans, bra bröstdjup, rör sig väl, välvisad" Milo's kritik: "Utmärkta propositioner. Välmejslat maskulint huvud. Bra huvud, välburna öron med mkt bra hals o skuldra. Välvinklad. Utmärkt bröstkorg, kort stark länd. Bra rygg, korta starka hasor, rör sig med mkt bra steg. Bra benstomme och päls. Mkt glad. Välvisad" Och Milo slutade som BIS 2a!

Och som en försenad morgongåva har efter en lång bilresa Case fått flytta hit, en pigg och aktiv liten kille som i stamtavlan heter Bonnets Luriga Ludwig. Lasse har döpt honom efter en traktor som han har som favorit här hemma på gården. Tack för denna underbara morgongåva!!!

 

14/11

Hjärtligt tack för alla gratulationer och uppvaktningar på vårt bröllop!!!

31/10

Nu skall jag försöka sammanfatta den sista tiden. Om vi börjar i spårskogen så har ni tidigare läst att Lillemor och Linnea tagit sina championat, men även Oskar har godkänd anlagsklass och en 1a i öppenklass.

Vi har varit i Sundsvall och ställt Oskar och Lillemor med blandat resultat. Oskar fick sitt första VG och Lillemor fick Excellent. Denna helgen har vi rest runt i Norrland och vi började med att ta oss upp till Gällivare och Sandra som har C Fjällripa. Oskar har flirtat med Wilda då han kände att hon var på gång i sitt löp, Lillemor och Wilda busade hela helgen och det var så roligt att se halvsystrarna leka. Vi fick även en visning i Aitikgruvan av hennes pappa. Därefter var vi boende i Luleå under natten där hundarna fick tillfälle att träffa en nyfiken katt. På lördagen körde vi till utställning i Boden. Oskar vann sin klass men utan CK då han har en tendens att höja upp svansen när han kommer in i ringen. Men hans kritik var förövrigt strålande. Lillemor ställdes i en större öppenklass, nyss fyllda 2 år. Min tanke var att inte ställa henne då jag tycker hon behöver utvecklas mer fram, men hon blev 2a av 7 med Excellent och CK och avslutade med att bli 3a bästa tik med reserv-CERT! Även hon fick en mycket strålande kritik där även domaren tyckte som jag att hon behöver utvecklas mer framtill. Mogge (C Clockwork Orange) valp efter Sofi och Oskar, har varit på utställning i helgen men han saknar tyvärr en testikel. Hans kritik var följande: "Tilltalande helhet, välskuret huvud med bra proportioner, tillräcklig hals, välställt frontparti. Bra rygg och länd, normalt vinklad fram och bak, bra kors, välburen svans, valprörelser utan anmärkning. För dagen saknas en testikel." Även Milo (C Moonsong) har varit på utställning, han är en valp efter Oskar och Linnea. Han blev BIR-valp och avslutade med att bli BIG-3a! Kritiken: "5 mån hanvalp med ljuvligt uttryck. Utmärkt hals & överlinje & kors. Utmärkta vinklar fram & bak. Härliga ben & tassar, mkt bra päls. Välutvecklad för åldern. Rör sig med fasta parallella steg fram & bak. Lätta spänstiga steg från sidan. Välpresenterad." Tack Karin och Linda för snabb rapportering. 

Lilla Antonia har idag flyttat ner till Sundsvall och skall få lära sig att vara med på ripjakt, hennes nya husse har tidigare jagat med springer och vorsteh. Hon kommer att få behålla namnet Toni som hon lyssnar till, jag önskar henne och hennes nya familj lycka till! Tack även till Camilla som passade småtjejerna när jag var på turné i norr. Nu kommer vi att ta det lugnt och planera färdigt för en helt annan aktivitet :)

25/10

Tänk vad tiden går fort... idag fyller Lillemor 2 år!

1/10 Nu kan även Linnea titulera sig SE VCH Sjösvängens Månstråle! Idag gick vi vårat 3dje spår och fick vår 3dje 1a på raken!

23/9

Noah har fått ett nytt hem och vi önskar honom och hans nya ägare lycka till! Och vi har återigen besökt spårskogen och Lillemor kan nu titulera sig SE VCH Cockerqueen's Time To Enjoy! Linnea har en 1a kvar till sitt championat, vi får se om vi hinner detta innan säsongen är slut. Det är roligt att följa hundarna i deras spårarbeten och se hur de utvecklas hela tiden.

16/9 I förra veckan klarade Linnea sin anlagsklass i viltspår och Lillemor sin första 1a i öppenklass! Stort tack till förare Ida som ställer upp i vått och torrt! Och idag fick Linnea full pott med 42 poäng, så nu har hon sin första 1a. Lillemor fick 40 poäng så nu har hon sin andra 1a!

Mårten har hittat ett härligt hem, vi önskar honom lycka till! Nu är det bara Noah som finns till salu, denna ljuvliga pojke söker ett eget hem! Seriöst intresserad ring 0613-30561 eller e-mail. Se Noah här.

5/9 Tänk, två helger i rad med bra resultat! I dag var vi i Vännäs där det gick riktigt bra, Oskar vann öppenklassen med CK och blev 3a bästa hane med CERT! Han har fått otroligt fina kritiker den sista tiden, jag tror det har varit bra för honom att få stå och växa till sig det sista året. Lillemor fick stanna henna denna helgen, i veckan klarade hon sitt anlagsspår så nu skall vi se om vi kan få till några spår i öppenklass den närmaste tiden, jag skall även försöka få en tid att starta Linnea på ett anlagsspår.

När det gäller valparna är nu Antonia "Nelly" helt invisslad och kommer direkt på signalerna! Måna och Noah är på god väg. Antonia har stött sin första fågel, undrar vad det skall bliva av denna lilla tjejen! Kvar till salu har vi bägge hanarna, Mårten har i dagsläget bara en testikel så han säljes till sällskap. Bingo har flyttat till Marlene i Björna där han trivs mycket bra.

Vi har nu en egen grupp på Facebook för våra valpköpare, vill du vara med där så är det bara att skriva in Cockerqueen's kennel och klicka på knappen "begär att få gå med i gruppen".

27/8 Först vill jag gratulera Sandra Ågren Nilsson och hennes Wilda (C. Fjällripa) som nu även är Norsk Viltspårschampion! Ni är verkligen duktiga! Och idag är jag även stolt över min Lillemor som på en inofficiell utställning blev BIS av ca. 100 hundar!
 

10/8

Cockerqueen's Fjällripa fick idag sitt viltspårschampionat! Stort grattis till Sandra Ågren Nilsson och hennes Wilda!

29/7 Vi har varit i Luleå och Piteå på en liten utställningsresa förra helgen. Dag 1 i Luleå fick Oskar excellent och vann öppenklassen med CK men tyvärr ingen placering i bästa hane. Lillemor fick även hon excellent och vann sin klass men utan CK, hon behöver tiden på sig att utvecklas lite mer och komma i rätt päls efter sitt löp. Dag 2 Oskar excellent och 3a i sin klass utan CK och Lillemor fick nöja sig med ett VG denna dagen. Bägge hundarna fick mycket fina kritiker som stämde in. Dagarna tillbringade vi med min valpköpare Sandra och hennes Wilda, även Sandras kompis Sussi med sin tik Yen. Det var mycket trevliga om dock varma dagar, tack tjejer för en trevlig helg.

Sedan har vi haft besök av ena dottern med familj och barnbarnet Julia har pysslat om hundar och valpar under en hel vecka. Nu inväntar vi nästa dotter med familj som skall komma idag. Se bilder i galleri 35.

Måna är en valp med mycket fart och vilja, som bär på allt hon hittar. Antonia alias Nelly får även hon bli kvar tills vidare, hon är en lite annan typ av valp, så jag vill gärna se vad det blir av henne. Mårten är nu 13 veckor och har även fått sin andra vaccination. Noah är 11 veckor. Dessa ljuvliga pojkar söker nu ett eget hem, se dem här.

8/7

Linnea's valpar har börjat flytta till sina nya hem, Nils (C. Moonlake) Ninni (C. Moonlight) Nanna (C. Moonshine) Norma (C. Moonshadow) - vi önskar dem stort lycka till! Just nu har vi ett par valpar kvar till salu. Cockerqueen's Moondance stannar på kenneln och har fått namnet Måna.

2/7 Nu börjar vi få härliga hälsningar från Sofi's valpar, vi önskar dem lycka till i sitt nya hem!

26/6

Här är det full rulle på de 10 valpar som är kvar. Mats flyttar till sin familj nästa vecka, så det är bara Mårten kvar i Sofis kull och han söker ett eget hem. I Linneas kull är det Noah och Nanna som jag vet nu söker ett nytt hem, sedan kommer det även att kanske bli 2 tikar till, det vet jag först runt den 5/7. Linneas optigenresultat var carrier vilket innebär att hon bara får paras med fritestade hanar. Detta gjordes nu i hennes första kull.

En mycket tråkig nyhet är att vår Nora har lämnat oss. Vi tog det tuffa beslutet att låta henne somna in i onsdags, hon fick en allvarlig infektion som inte ville ge med sig. Sov gott lilla grävlingen...

20/6 Vi önskar valparna Milly (C. Clocks And Dreams) och Mogge (C. Clockwork Orange) lycka till i sina nya hem! I Sofis kull har vi Mårten till salu och i Linneas kull är det 1 ev. 2 hanar kvar samt 3 tikar. Ta en titt på valpsidan här.

Stort grattis igen till Sandra och hennes Wilda (C. Fjällripa) som återigen fått excellent och CK med placering i bästa tik för 3dje gången på kort tid. Wilda har också bara en 1a kvar till sitt viltspårschampionat.

Sandra och Wilda (C. Fjällripa)

11/6 Nu finns det nya bilder på Linneas valpar, drygt 4 veckor här. Trevlig Pingst!

5/6 Dubbelutställningar denna helg hos SSRK i Sundsvall och Örnsköldsvik där Lillemor och Oskar får excellent bägge dagarna men utan CK. Ny bild finns på Lillemor!

31/5 Nu finns det lite blandade bilder på Sofis valpar i gröngräset här. Nya bilder på Linneas valpar här.

31/5 Nu finns det lite blandade bilder på Sofis valpar i gröngräset här. Nya bilder på Linneas valpar här.

22/5 Sofis kull är nu snart 5 veckor. Det har varit en jättehärlig familj här idag och valt sin valp, det blir lille Mats som skall flytta hem till dem. Det finns 2 hanar kvar att tinga i Sofis kull. Linneas kull är nu snart 2 veckor och har börjat att öppna sina ögon. Även här är det några valpar kvar att tinga. Skulle leveransdatumen inte passa får gärna valparna stanna tills det passar er som är intresserade. Kull 1 leveransklara vecka 24, kull 2 leveransklara vecka 27.

17/5

Ja här rullar det på med alla valparna i huset. Sofis kull är nu 4 veckor och Linneas kull är 1 vecka. Vi har nu 3 löpande småsura tikar hemma, Lillemor fick sitt första löp idag 20 månader gammal, jag förstod att något inte stämde med henne när jag badade och skulle föna henne i baken, det var pladask ner med bakdelen och jag fick inte röra den.

Idag fyller min första cocker Moa 11 år!

14/5

Jag vill passa på att säga ett stort grattis till Sandra och hennes Wilda (Cockerqueen's Fjällripa) som idag blev 3a Bästa Tik i Överkalix. På deras program står nu några öppenklasspår samt agility och ett jaktinternat. Lycka till! Wilda har Sofi till mamma som nu har valpar. Alla valparna mår bra och växer som de ska. Är du intresserad av en valp så skicka ett mail eller ring.

wilda.jpg

10/5

Sofi's valpar är nu 3 veckor, de går runt på sina små ostadiga ben och har fått smaka lite kalvfärs idag. Deras arbetsnamn är Milly, Morgan, Mats och Mårten.
Linneas och Oskars valpar föddes i natt! Allt gick jättebra och hon är så duktig med sina små. Jag kan ju tala om att det var många fler än vad ultraljudet visade. Mer info om hennes valpar kommer.


30/4

Sofi tar bra hand om sina valpar. Jag behöver inte mata dem utan det sköter hon om nu. De börjar bli runda och goa runt magen, tiken är lite mindre än hanarna men det var hon redan från början. Nu är det ca 11 dagar kvar tills Linneas valpar skall födas. Eftersom det inte blir så många, så skall det bli spännande att se om det blir någon tik till mig denna gången. Trevlig Valborg till er alla!


24/4

Sofi har dåligt med mjölk till sina små, så nu handmatar jag dem var 4e timma och hoppas att mjölken kommer igång.
Det blev  3 hanar 1 Orange roan 2 Blue roan och 1 Blue roan tik. Så nu är det bara att hålla tummarna att det skall gå bra.

20/4

Dag 66: Efter en lång och sömnlös natt, så har Sofi fått sina valpar! Mer info kommer när jag vet att det är stabilt i valplådan om några dagar. Kan avslöja att det inte blev så många.

19/4

Dag 65: Igår sjönk tempen på Sofi och hon började bädda under natten, än har inga valpar kommit men de bör komma under kvällen eller natten.
Nu är klockan snart 16.00 och det är ett evigt väntande.

16/4

Dag 62: Det är fortfarande lugnt, inga valpar än. Sofi har bara ätit en korvbit, får se om hon vill äta lite senare under dagen, tempen ligger på ca 37,5 och hon har bäddat lite under natten. Hoppas att hennes valpning går bra när de nu behagar att komma ut.

Men tanken på den svåra kalvningen vi var med om under veckan är i minnet än. Jag och Lasse och veterinären kämpade i 3 timmar, för att få ut en kalv som låg helt fel. Kvigan fick först ryggmärgsbedövning och sedan lite lugnande, för att vi skulle kunna trycka in kalven som låg med baken först och benen under sig. För oss var det viktigast att se till att rädda kvigan då vi visste att kalven var död efter alla dessa timmar, allt slutade bra för våran Tullamaja.

15/4

Dag 61: Det är fortfarande lugnt, inga valpar än. Sofi har ätit lite på morgonen, dock bara lite kattmat. Jag gissar på att det inte är så många valpar denna gången. Hon sover mycket och har varit lugn under natten.

13/4

Idag har jag varit och gjort ett ultraljud på Linnea, fick inte reda på hur många valpar det var, men kanske 3 till 4 sa de, men vet ju att det inte alltid stämmer så det kan ju vara flera. Sofi är på dag 59 och sover mycket just nu, så det är bara att vänta och se när de små vill komma ut.

7/4

Nu är Sofi på dag 53, om hon valpar som tidigare så kommer kanske valparna redan nästa onsdag, om inte så är de beräknade att komma söndagen den 17 april. Jag har idag rakat henne under magen, vilket jag inte brukar göra utan bara klippa bort lite, men eftersom hon har mycket päls där under tar jag det säkra före det osäkra så att ingen valp skall kunna fastna i hennes päls. Valprummet står helt klar med allt vad det innebär - peanger, handukar, termometer, rena fällar mm. Jag kommer att börja tempa henne nu i helgen, detta för att se hur hon ligger till, normal temp är ca 38,5 grader. Min sovplats från helgen blir nu i valpningsrummet. Uppdatering kommer att ske när valparna börjar se dagens ljus.
Jag passar på redan nu att säga grattis till Fjällvalparna som fyller 2 år den 9/4.

31/3

Jag är nu hemma igen, efter mitt besök på Västkusten. Sofi har blivit så tjock under den veckan jag har varit borta, med tanke på att det är 17 dagar kvar, eller 14 om hon valpar på samma dag som sist, så undrar jag om det inte är ganska så många denna gången, med det är bara att vänta och se.

22/3

Jag tycker mig nu se att Sofi börjar bli rund om magen, så om allt går bra bör valparna komma runt den 17/4.  Linnea äter som  hon aldrig fått någon mat, så nog är även hon dräktig skulle jag tro. Freja har nu flyttat till Annika Norlen i Sundsbruk, där trivs hon jättebra. I morgon flyger jag ner till Göteborg men det är tyvärr inte bara en nöjesresa, utan 2 begravningar som väntar. Men naturligtvis så skall jag gratulera min dotter och mitt barnbarn som fyller år på samma dag, det blir även ett par besök hos pappa. Denna gången skall jag även hinna med att åka ut till Agnetha på Cockmix kennel.

16/3 Först måste jag tyvärr tala om en tråkig nyhet att valpen som jag tidigare skrivit om, fick avlivas vid drygt 2 års ålder. Proverna visade att hon var drabbad av RD/PNP (läs här). Då man inte kan konstatera arvsgången på detta medför det att pappa Bingo inte kommer gå i avel mer, jag vill inte ta några risker att föra denna genen vidare. Även om Freja bara är ½ syster till den drabbade hunden, så har hon nu flyttat på försök till en familj i Sundsvall och vi har fått rapport att det går jättebra!

Nu till lite roligare saker. Troligen väntar vi 2 kullar! Den första vecka 16 med Oskar och Sofi. Jag och valpköparna ur den kullen var så nöjda att jag beslutade mig för att göra om kombinationen. Kull två är med Oskar och Linnea och om allt går som det ska blir det även valpar under vecka 19. Se mer på valpsidan.

23/2 Kylan håller i sig och även snömängderna. Har tagit lite kort på hur det ser ut här uppe i norrland, galleri 34. Hundarna håller sig rena och har mycket spår att utforska i snön, alltid någon räv eller råddjur som passera våra marker. Några längre promenader blir det inte i kylan utan hundarna får springa fritt på gårdsplanen. Men de passar även på att ta sig en tur upp i skogen, där hänger jag inte med ordentligt för all snö, men det är bara att blåsa i pipan så kommer de. Måste bara få skryta om Lillemor, hon är en helt otrolig hund hon bara är, samt så är hon i mina ögon en otroligt söt liten cockertik, tänk om man kunde få fler av den sorten. Om allt går som det ska så planerar vi valpar runt Påsk, i alla brokiga färger, mer om detta kommer när jag vet om tiken är dräktig.

2010

 

© * Kennel Cockerqueen's *