19/3

Hemsidan har inte uppdaterats på länge. Jag har arbetat så otroligt mycket så det har bara varit hemmaplanen med alla hundarna under min lediga tid. I mars 2013 ville Linneas uppfödare låna henne för att ta en kull valpar då jag inte fick tiden eller orken att ha någon valpkull. Det slutade med att hon fick köpa tillbaka henne från mig.

Wilda (Cockerqueen's Fjällripa) blev HD-röntgad med resultat A, grattis till detta! Milo (Cockerqueen's Moonsong) har legat i hårt under 2013 och fått titel RLDN samt SEVCH, bra jobbat Linda och Milo, jag är jättestolt över er.

Jag har länge funderat på att dra ner antalet cockrar då jag har problem med min rygg och mina leder och det tar mycket på krafterna med all trimning. Case bor växelvis i Härnösand hos en ung tjej som heter Ella och det fungerar jättebra. Nu bara för någon vecka sedan fick jag en förfrågan på att sälja Olivia som är två år och jag bestämde mig för att göra detta. Hon bor nu på en liten kennel i Boxholm som heter Happy Queens. Hon trivs bra i sitt nya hem och får nu vara äldsta tiken. Hon har även blivit röntgad med HD B. Jag önskar henne och hennes nya ägare Camilla lycka till i framtiden och med ev. kommande valpar. Nu är det inte många cockrar kvar här hemma, det är bara min älskade Lillemor och hennes son Sam. Man skall aldrig säga aldrig när det gäller fler cockervalpar, kanske blir det en kull på Lillemor.

Under hösten 2013 beslutade jag mig för att sluta jobba...

Jag har under många år funderat på en långhårig collie (även de fodrar pälsvård men inte på samma sätt som en cocker) och jag fick tipset om en bra uppfödare och tog kontakt med henne och visade mitt intresse för en valp ur kommande kull. Den 11/10 föddes 3 hanvalpar på kennel Fancymore och jag fick äran att köpa den trefärgade hanen Fancymore Magic Treasure (regnr SE 56035/2013). Hans pappa är en rysk import som bor i Norge, en mycket snygg blue merle hane, Solar Bliss Monplaisir To Kikkiathy. Mamman är den trefärgade tiken Fancymore Love Explosion. Pondus som vår nya collie heter debuterade på utställning 4 månader och några dagar. Han vann sin klass och även över hanvalpen från 6-9 månader och avslutade som BIM. Hans kritik var följande: "4 mån maskulin elegant hane, välformat huvud, bra ögon och öron, bra hals och rygg, bra bröstkorg och benstomme, balanserade vinklar, rör sig med bra steg, bra svanshållning, trevligt temperament, lovande." Domare var Jesper Andersson. Vi har några till valputställningar inplanerade under våren och vi har även gått en valpkurs.

Jag och min make har under några dagar besökt Crufts i England. Detta var första gången för mig på denna stora utställning i Birmingham. För att avsluta dessa rader så kommer jag inte att överge cocker, detta är en ras som ligger mig varmt om hjärtat. Nu skall det inte dröja ett helt år innan nästa uppdatering...

 

2012

 

© * Kennel Cockerqueen's *